Alapvető problémák és helyzetek:

Mindig akkor találja meg az embert a baj, amikor a legkevésbé számítana rá. Ettől függetlenül ez még nem azt jelenti, hogy ne lehetne a legtöbbet kihozni egy adott helyzetből. Legfőképpen igaz ez akkor, ha épp autómentésre kerül a sor. Sokan nem gondolják, hogy mennyire fontos lehet egy előzetes felkészülés ilyen helyzetekre. Gondoljanak csak bele, hogy egy hirtelen jött stresszhelyzetben, hogyan szoktak cselekedni. Azonban, ha felkészülten vágnak neki az utaknak, sokkal kisebb az esély arra, hogy rossz szolgáltatást választanak.

Egyáltalán mi alapján kell választani és mik a lehetőségek?

Sok szempont fontos lehet egy autómentés szolgáltatás igénybevételekor, de az egyik legfontosabb talán az ár és hogy mit kapnak érte. Manapság már olyan dolgokra is odafigyelnek a szolgáltatók, mint a sofőr megnyugtatása. Ez azokban a helyzetekben jön a legjobban, amikor váratlanul ér bennünket a hiba és az autómentés a legjobb opció. Ezen kívül árulkodó, hogy a szolgáltatást végző cég megtalálható-e az interneten és milyen az értékelése. Fontos minden olyan eszközt felhasználni, amit segítheti a megfelelő döntés meghozatalát. Az interneten kívül hangsúlyos lehet még az ismerősök tapasztalata az autómentéssel kapcsolatban. Sokszor ez szokott a legnagyobb befolyással hatni az döntésekre.

Van esetleg valamilyen lista, hogy mikor szoktak autómentést kérni?

Természetesen léteznek különböző összeállítások, de nagyjából ezek a problémák szoktak bekövetkezni:

  1. Kerékkel kapcsolatos rendellenességek,
  2. Üzemanyag minőségtelenségéből kiinduló gondok,
  3. Mechanikus meghibásodás,
  4. Elektromos zárlat vagy egyéb lehetőségek,
  5. Hol gyújt az autó, hol nem,
  6. Kuplung meghibásodások.

Csak ezek a gondok lehetnek? Van valami teendő, hogy elkerüljük?

Mint azt gondolhatják, természetesen nem csak ezek a problémák jelentkezhetnek. Nagyon gyakran megesik, hogy egy egyszerű meghibásodás az ok, ami kiküszöbölhető lett volna, ha időben elviszik szervizbe az autót. Nem szabad félvállról venni a legapróbb jeleket sem, hiszen ez megmenthet mindenkit az autómentés költségeitől.

Következtetések:

Amennyiben úgy érezhető, hogy bármilyen rendellenesség is van az autóval, azonnal szervizeltessük. Azon túl, hogy ez megspórolja az autómentés költségeit, emberéleteket is menthet. Nem mindenhol van lehetőség zavartalanul félreállni. Az autópályán ez könnyebb helyzet, ám ha az autómentés Budapesten szükséges, torlódásokat okozhat. Az pedig egyik félnek sem egészséges. Minél alaposabban tekintsék át az autómentési lehetőségeket, hogy ha olyan helyzetbe kerülnek, a legjobb szolgáltatást tudják választani.